>

Saturday, September 25, 2010

BENARKAH MELAYU LAYU????

assalamualaikum =)

cik lola nak tumpang tnya *klau x bg nk tnya jugak..x kire!!  ^_^ * apa yg u all rasa bila lihat image bwh    ni ??
|
|

sila klik kat image untk tumbesaran bsr gajah =)

dan ini pula ??
|
|

aiyooo amoiii...u punya statement bikin hati ramai olang brdugup kencang wooo...
lihat lah kawan...betapa maruah agama kita dan bangsa kita di pijak-pijak oleh spesis ini...mngapakah kita memberi peluang kepada mereka untuk memperbodoh kan kita...betapa kemampuan kita diperkotak-katik kan..JANGAN SALAHKAN MEREKA...salahkan diri kita sendiri kerana terlalu lama lena di dalam mimpi khayalan yg tiada penghujung...bangun lah wahai rakan2 cik lola semua..sampai bila kita hendak tidur sedangkan mereka sentiasa brjaga..sentiasa mendominasi kita....

mampukan kita hanya menutup mata dan memekak kan telinga bila mndengar cemuhan mereka??
melayu bodoh??melayu tukang kutip sampah ?? melayu penuntut setia pusat serenti??
marilah bersama maju kehadapan...buktikan kemapuan kita..

ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH NASIB SESUATU KAUM 
MELAINKAN KAUM TERSEBUT MENGUBAHNYA SENDIRI..

::sekali air bah sekali pasir berubah::


1 comment:

iEra naDira said...

wahahaha *gelak dgn rasa terhina*

Melayu memang makin layu. Melayu malas. Cthnya di perpustakaan negeri Pulau Pinang, semua tempat cina yang ambik. Saya pergi sana, ada 2 orang jea melayu. Yg lain, semua cina! Saya anggarkan dlm library tu ada lebih kurang 120 orang kot time tu. Dan bayangkan melayu cuma 2! Apakah..? Kerajaan bagi kemudahan kenapa taknak guna??

*Rahang terjatuh*

Nak tunggu melayu lain yang mula, mungkin cuma sikit tak sampai separuh. Saya yakin kita perlu mula dengan diri sendiri dulu.