>

Monday, September 23, 2013

MUSIM BUSY


Assalamualaikum. hye budiz.

september, hectic month for me. kenapa? bulan ni, dengan aku terpaksa double up aku punya performance, konsentrasi dan energy handle semua stok ubat. mana nak pikir stok ubat, order ubat dekat supplier lagi, receiving semua. tak apa. aku buat semampu mungkin walaupun kadang-kadang, nak makan tengah hari pun tak sempat. tambah pulak. minggu ni aku terpaksa curi-curi masa attend several interview.

okey, aku pernah update aku pergi interview kat satu syarikat firm untuk jawatan setiausaha. mybe rezeki aku, dalam berderet yang datang aku terpilih. and the owner of the company, sangatlah baik.
tapi sayang, aku terpaksa tolak. bukan sebab offer dia tak bagus, tapi jarak antara rumah aku ke tempat kerja jauh giler. rasa bersalah, kecewakan inerviewer aku tuh selepas aku diberi peluang.

secondly, bulan yang sama, aku dapat call untuk attend interview kat hospital prince court. time tu tak sempat pick up fon call orang tu sebab tengah drive ondaway g dating dengan abi. masa interview, serious, jantung rasa nak terkeluar. cuak beb. masa interview all candidates di ingatkan supaya menggunakan fully english. dalam bilik interview, Alhamdulillah, aku dapat jawap semuanya. so this week minggu akhir tunggu keputusan, kalau ada rezeki.

thirdly, aku dapat pulak pangilan dari hospital pusrawi untuk attend interview jugak. so aku pun roger-roger staf kat situ n member aku yang keja kat sana mintak siki info n tips. kelakar. time tunggu giliran, masing-masing sibuk menghafal suruh padahal interview as pharmacy assistant.  aku kira lucky la sebab interview aku  tak sampai 5 minit. ketua pharmacist just suruh kenal kan diri dan tanya rukun iman dan rukun mandi wajib. tak tanya langsung pasal ubat. thank god!

candidates yang lain siap dapat soalan susah, baca doa Qunut dan terjemahan la, sirah Nabi, n tanya soalan ubat yang tough giler.

Insha Allah ada rezeki. Tuhan menebarkan pertolongan kepada aku dengan semudah-mudahnya urusan. berkat zikir Laa hawlawala Quwata ila billah aliyula'zim sepanjang menunggu giiliran . Ya Zaljalali Waliqram

No comments: