>

Sunday, December 29, 2013

REVIEW 2013

Assalamualaikum . hye budiz!

lagi dua hari je nak tinggalkan tahun 2013. how time flies! kerja? omaigad.. bz teramat, pegi pagi-pagi, balik malam. takpe. fardhu kifayah tolong rawat orang. hujung bulan dapat gaji, time belanja dan pujuk  diri :')
nak review sikit overall jalan hidup tahun 2013 ni.

1) lepas grad, terus start kerja kat retail farmasi. "Retail" okey. mayb nampak macam kerja karat, tapi you know what, aku rasa awesome gila coz dapat gain knowledge dan praktikan apa yang pernah belajar as pharmacy student.

2) bulan 4, bulan yang tak pernah aku lupakan. sebab apa? biarlah rahsia. bulan nightmare bagi aku. susah, seksa, sakit sebenarnya nak tempuh dugaan tu, hampir-hampir give up. hidup dalam misery, i cant even control my emotion, terperuk je dalam bilik. but time is the best medicine ever. Dalam sujud tempat menangis dan Alhamdulillah, Allah limpahkan aku dengan kekuatan, renjiskan hati dengan kesabaran. bila kita dah diduga, kita akan letak satu batasan supaya tak menghancurkan hati orang, kelak Allah akan balas musibah yang sama.

3) Hujan tak berpanjangan, disebalik gerimis mesti ada cahaya. Aku start actively cari new job yang lebih secure untuk masa hadapan. Attending several interviews dan rezeki Allah, semua interview yang aku pergi, aku berjaya. Dari field yang tak masuk akal iaitu, postion as setiausaha sampailah back to the way it supposed to be, as pharmacy tech. Dan rezeki yang Allah bagi, aku dapat tempat di Hospital Prince Court.

4) penghujung tahun 2013, aku dibahagiakan lagi dengan satu lagi berita. Happy, bersyukur sebab apa yang diusahakan, apa yang dipertahankan nampaknya sudah ada titik noktah as i dreamed.


semoga, tahun 2014, dipermudahkan urusan dunia akhirat, di limpahkan rezeki yang berkat, di kurniakan rahmat dan diredhai sepanjang usia. Amin Ya Rabb

No comments: