>

Thursday, January 16, 2014

LOW COST CARRIER TERMINAL (LCCT)

Assalamualaikum budiz! Ya Ampun. penat~

hari ni aku nak stori sikit fisrt experience aku jejakkan kaki ke Lcct. Disappointed.

Memang dah Plan berminggu-minggu nak jumpa Teddy Bear  aku 15.1.2014. Aku bz keja, so aku ambik off sehari pegi Lcct. Flight Teddy Bear dari kuching pukul 11.45. Aku gerak awal dari rumah pukul 10. to be safe, aku decide naik bas je lah ke Lcct.

so perjalanan aku :

LRT Jelatek-----> KL sentral------> aerobus------>Lcct

sampai je kat Kl sentral, aku terus beli tiket ke Lcct, tak payah tunggu, Bus memang berlambak. aku ambik port cantik. lepas tu ada pulak sorang Adam ni duduk kat seat sebelah aku padahal seat lain banyak kosong. kat situ aku dah start buat muka protes. and one more thing, i super hate body odour. Adam ni, bau badan dia ya ampun. aku tak boleh tahan. dah la duduk rapat dengan aku. part paling x boleh bla, aku tak paham kenapa perlu dia bukak tali pinggang kat seluar dia. tapi aku still cool. and Adam ni try to comunicate dengan aku. but i totally  ignored him. sampai satu tahap, boleh plak dia himpit-himpit aku and raba pinggang aku.What the hell~ aku straight away shout at him dengan muka macam singa. ingat aku lembik ke hape~ pakai kopiah tapi syaiton nir rojim.


sampai Lcct. Omaigad. is this real airport. suasana, hampeh. servis zero. dari tandas , surau sampai lah food court. Langsung tak bersih. Compare dengan KLIA masa aku pergi ambik abang aku balik dari Jeddah, jauh beza. nampak high class. compare dengan Terminal Bas Puduraya pun , lagi better aku rasa.

overall. Hepi mengatasi tak puas hati. At the end, we enjoyed  our Journey. He actually supposed to take direct bus from Lcct to hometown. But i was bodek-bodek him, buat muka seposen and at last he decided to follow me and accompany me back to Kl Sentral. ehehe.







hi tea with Him. having great conversation together. 
The Treats- Kl sentral

No comments: