>

Friday, April 10, 2015

ONLINE . SHOPPING . NILE


Assalamualaikum,

okeyh. hari ni nak kongsi cerita pasal online shopping

yes I admitted that aku salah seorang kaki shopping online. sebab? TAK ADA MASA!
seriuos , aku jarang dapat peluang nak pegi shopping. busy dengan keja, kalau cuti pun aku just melepak dekat rumah atau balik kampung.

nak dijadikan cerita , aku try lah shopping kat NILE.COM. first attempt , beli 2 helai jubah. sayang seribu kali sayang just terima sehelai je. lagi sehelai out of stock katanya. then they proceed with the cash refunded into my account.

second try , aku beli kasut pulak . dua pasang. sebab? TAK ADA MASA lah! ehehe
okey setel dengan payment semua, beli,  terima barang , benda yang sama jadi. dapat satu barang je , satu lagi tak ada stock jugak. what the heck is going on.

padahal, time aku pilih , semua 'READY STOCK' . Bila NILE notify aku benda tu tak ada stock, aku g la check kat site dia , item tu still tulis "READY STOCK".

Yang paling tak boleh bla. kali ni ade sistem harem ape ntah, tak kan dapat refund tapi refund tu akan dijadikan accumulation point untuk next purchase.

rasa tertipu. diorang yang tak update site , senang-senang nak 'hold' duit orang

so , nah! aku terus anta email . jadi fussy sikit. abaikan lah english aku yang kelaut + typo lagi. almaklum la menaip tengah tak puas hati







dan mereka akhirnya buat kerja dengan laju dan masukkan refund dalam akaun seperti mana yang aku nak. 



point die kat sini. if they never up date their stock availability, mcm mana customer nak beli barang kalau stock tak ada tapi still ckp ada . bape banyak duit yang diorang nak 'hold" as point kalau every time beli barang ade je yg tak ada stock.

okey bye

No comments: